Tarinat

Artosta tuli kokkiArto Kielisen oppisopimustarina alkoi siitä, että hän koki olevansa enemmän käytännön ihminen ja tiesi oppisopimuskoulutuksen painottuvan työpaikalla oppimiseen.  Niinpä hän lähti kyselemään eri yrityksistä mahdollisuutta päästä opiskelemaan ravitsemisalan perustutkintoa oppisopimuksella. Jo toisella yrittämällä onnisti ja oppisopimuspaperit allekirjoitettiin kesäkuussa 2014.

 

Arton suorittama tutkinto oli hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, jossa tutkintonimikkeenä on kokki. Tietopuoliset opinnot suoritettiin Sedu aikuiskoulutuksessa Seinäjoella ja opinnot muodostuivat kolmesta pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Reilun kahden vuoden ajalle ajoittuneet opinnot huipentuivat jokaisen tutkinnon osan kohdalla tutkintotilaisuuteen, jotka tehtiin työpaikalla käytännön työssä.

 

Kun Artolta kysyttiin mikä oppisopimuskoulutuksessa oli parasta, hän vastasi ”Ehdottomasti parasta oli käytännön työ, siinä oppii parhaiten”. Hän jatkaa ” Työpaikkakouluttajan rooli oppisopimuskoulutuksessa on todella merkittävä, koska työpaikkakouluttaja opettaa käytännössä opiskelijaa. Itselläni oli todella hyvä työpaikkakouluttaja, sain tehdä kaikkea mahdollista ja sain vastuuta, jonka lisäksi työpaikkakouluttajani osasi oikealla hetkellä antaa ns. lisää siimaa”.

 

 

Arto valmistui kokiksi syyskuussa 2016. Hän käväisi Sopeva Oppisopimuspalveluilla kertomassa kuulumisiaan. 


Takaisin tarinoihin

Sopeva
Oppisopimuspalvelut

Puh. 020 742 4140

Kauhavan toimipiste

Loppusuora 9, 62200 Kauhava

Alajärven toimipiste

Hoiskontie 25, 62900 Alajärvi

Toimialueemme

 

Sopeva Oppisopimuspalvelut toimii alueellisena oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä kuuden kunnan alueella: Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Alajärvi ja Alavus.