Tarinat

Hieroja opissaKoulutettu Hieroja Pekka Huttulan yrittäjä on yrityksensä nimen mukaisesti koulutettu hieroja. Pekka Huttula suoritti yrittäjän oppisopimuskoulutuksena hierojan erikoisammattitutkinnon. Kipinä koulutukseen syntyi yrittäjän mukaan halusta kehittää omaa ammattitaitoaan ja saada uutta sekä ajantasaista tietoa alaan liittyen.

 

Koulutus kesti kokonaisuudessaan kaksi vuotta ja tietopuolisen koulutuksen Pekka suoritti Pirkanmaan Urheiluhierojakoulussa, josta Sopeva Oppisopimuspalvelut osti hänelle koulutuksen. Pekka kertoi tietopuolisten opintojen olleen viikonloppupainotteisia ja hän mainitsi, että opetus oppilaitoksessa oli mukavaa ja antoisaa. Parasta koulutuksessa oli hänen mukaansa osaavat opettajat sekä kollegat ja muut opiskelijat, joiden kanssa tiedon ja taidon vaihtaminen oli erittäin antoisaa. Pekka kertoi, että hän pystyi ottamaan koulutuksessa opittuja uusia asioita heti käytäntöön omassa työssään. Hän kehui myös oppilaitoksen käytössä olevaa oppimisympäristöä Moodlea, josta sai hyvää tietoa opintoihin ja alaan liittyen.

 

Myös tutkintotilaisuudet ostettiin Pekalle Pirkanmaan Urheiluhierojakoulusta. Hän kertoi tutkintotilaisuuksien olleen hyvin vaativia. Tutkintotilaisuuksissa näytettiin osaaminen käytännön työtilanteissa hierojan erikoisammattitutkintoon kuuluvasta yhdestä pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta: hierontatyön asiantuntijana toimiminen, urheilijan lihashuolto, kivun hoito ja nivelten liikkuvuuden edistäminen. Tutkintotilaisuuksia järjestettiin eri työpisteissä Turussa ja Tampereella.


Hieroja valmiina seuraavaa asiakasta varten 

 

Pekan mentoriksi / työpaikkakouluttajaksi oli nimetty fysioterapeutti, urheilufysioterapeutti (sert.) Leeni Lähteenmäki, jonka osaamista Pekka kertoo arvostavansa suuresti ja olevansa kiitollinen häneltä saamastaan tuesta. Mentorina Leeni muun muassa ohjasi ja opasti tarvittaessa käytännön asioissa hierontatyöhön liittyen sekä teki käytännön työn arviointia yhdessä yrittäjän kanssa.

 

 

Nilkan liikkuvuuden edistäminen työn alla

 

Pekka kertoi opiskelussa olleen haasteitakin. Yksi suurimmista haasteista oli hänen mukaansa ajankäytön hallinta. Työn, perheen ja opiskeluiden yhteensovittaminen toi luonnollisesti omat haasteensa. Lisäksi hän mainitsi yhtenä haasteena taloudellisen puolen, koska tietopuolisen koulutuksen ajalta yrittäjälle syntyi tulonmenetystä, kun ei voinut vastaanottaa asiakkaita. Hän lisäsi, että Sopeva Oppisopimuspalvelut maksoi kuitenkin koulupäiviltä opintososiaalisia etuuksia, joka hieman tasasi tulonmenetystä.

 

Pekka kertoi olevansa kokonaisuudessaan tyytyväinen siihen, että suoritti hierojan erikoisammattitutkinnon ja pitävänsä oppisopimuskoulutusta hyvänä kouluttautumisväylänä myös yrittäjälle. Hän lisäsikin, että katselee jo uusia koulutusmahdollisuuksia sillä silmällä.

 

 

Asiakkailta saatu lempinimi koristaa yrittäjän paitaa

20.1.2017


Takaisin tarinoihin

Sopeva
Oppisopimuspalvelut

Puh. 020 742 4140

Kauhavan toimipiste

Loppusuora 9, 62200 Kauhava

Alajärven toimipiste

Hoiskontie 25, 62900 Alajärvi

Toimialueemme

 

Sopeva Oppisopimuspalvelut toimii alueellisena oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä kuuden kunnan alueella: Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Alajärvi ja Alavus.