Tarinat

Kiinteistöhuollon ammattilaiseksiAnssi Korpela on yksi Mantere Kiinteistöhuolto Ky:n kiinteistöhoitajista. Mantere Kiinteistöhuolto Ky on kiinteistöhuoltoalan palveluja tarjoava yritys Ylihärmässä. Yrityksen palvelutarjonta on hyvin kattavaa sisältäen erilaisia kiinteistöhuoltoon liittyviä töitä, remontti- ja korjauspalvelutöitä, siivouspalveluja ja erilaisia ulkoalueiden töitä sekä luvanvaraisia sähkötöitä (S3). Yrityksen toiminta-alue on Kauhava ja sen lähikunnat ja asiakaskunta muodostuu pääsääntöisesti sopimusasiakkaina olevista yrityksistä ja yhteisöistä.

 

Anssi Korpela ja Matti Mantere tarkistamassa saapuneita tarjouspyyntöjä.

 

 

Anssi suoritti oppisopimuskoulutuksena kiinteistöpalvelujen perustutkinnon ja valmistui kiinteistönhoitajaksi toukokuussa 2017. Ensimmäinen kipinä oppisopimuskoulutukseen lähti Anssin työnantajan, Mantere Kiinteistöhuolto Ky:n toimitusjohtajan Matti Mantereen ehdotuksesta. Yrittäjä Matti Mantere on hyvin koulutusmyönteinen ja kouluttaa henkilöstöään jatkuvasti huomioiden alan muuttuvat haasteet. Hän näkee koulutuksen edut niin yritykselle kuin itse opiskelijallekin. Koska Anssi nauttii haasteista, oli hän heti valmis tarttumaan tilaisuuteen kouluttautua alalle työn ohessa, johon oppisopimuskoulutus oli oiva vaihtoehto. Anssin aikaisempi koulutustausta on kone- ja metallialalta, josta hänellä on myös pitkä työkokemus. Lisäksi häneltä löytyy metsätalousyrittäjän koulutus ja hän toimiikin kiinteistönhoitajan töiden lisäksi metsuri-yrittäjänä Härmä Forest:ssa.

 

Sopeva oppisopimuspalvelut osti Anssin koulutukseen kuuluvat tietopuoliset opinnot ja tutkintotilaisuudet Sedu Aikuiskoulutuksesta. Koulutuspäiviä oli vajaa kaksi vuotta kestävän oppisopimuskoulutuksen aikana oppilaitoksessa yhteensä reilut 40 päivää. Tutkinto muodostui kokonaisuudessaan seitsemästä tutkinnon osasta, joita olivat: LVI-järjestelmien hoito, kiinteistön yleishoito ja valvonta, asiakaslähtöisten kiinteistöpalvelujen tuottaminen, ilmanvaihtokoneiden huolto, kiinteistöautomaation käyttäminen, rakennustekniset korjaustyöt ja LV-järjestelmien huolto. Näistä jokaisesta tutkinnon osasta Anssi näytti osaamisensa työpaikalla järjestetyissä tutkintotilaisuuksissa. Tutkintotilaisuuksia oli työnantaja-arvioijana arvioimassa Mantere Kiinteistöhuolto Ky:n työnjohtaja Veli Kuoppala. Lisäksi arviointiin osallistuivat opetusalan arvioija ja työntekijäarvioija. Koulutuksen myötä Anssin työssään tarvitsemat erilaiset kortit kuten mm. tulityökortti päivittyivät samalla, samoin kuin hätäensiapu-koulutus.

 

Sekä työnantaja että opiskelija kokivat, että käytäntö ja tietopuolinen koulutus oli helppo yhdistää, koska tietopuolinen koulutus tuki käytännön töitä ja käytännön työt olivat juuri niitä tietopuolisessa koulutuksessa opittuja asioita. Molemmat kokivat myös oppisopimuskoulutuksen miellyttävänä ja joustavana koulutusmuotona. He totesivat, että oppisopimuskoulutukseen kuuluvien käytännön töiden arviointien tekeminen oli kätevää sähköisen järjestelmän kautta ja mainitsivat lisäksi, että oppisopimustoimistolta sai aina hyvin apua koulutukseen liittyvissä asioissa tarpeen mukaan.

 

Kysyttäessä mikä oppisopimuskoulutuksessa koettiin haasteellisimpana, mainitsi työnantaja, että kun tietopuolisen koulutuksen aikana yksi työntekijöistä on pois, tulee henkilökunnasta jonkun paikata puuttuva palanen. Tästä kuitenkin selvittiin yrittäjän mukaan esimerkillisesti. Opiskelija kertoi haasteita olleen eniten LVI-puolen asioissa, mutta niistä hän selvisi paneutumalla perusteellisesti aiheeseen. Kehitysehdotuksia kysyttäessä mainitsi työnantaja, että oppilaitokselta voisi opettaja tulla käymään enemmän työpaikalla. Työnantaja ja opiskelija olivat suoritettuun koulutukseen kokonaisuudessaan hyvin tyytyväisiä ja suosittelevat oppisopimuskoulutusta muillekin.


Takaisin tarinoihin

Sopeva
Oppisopimuspalvelut

Puh. 020 742 4140

Kauhavan toimipiste

Loppusuora 9, 62200 Kauhava

Alajärven toimipiste

Hoiskontie 25, 62900 Alajärvi

Toimialueemme

 

Sopeva Oppisopimuspalvelut toimii alueellisena oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä kuuden kunnan alueella: Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Alajärvi ja Alavus.